Kunstweekend update met deelnemers.

Kunst in tuinen Oosteind komt dichterbij.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 opent de expositie Kunst in tuinen in Oosteind. Voor deze expositie tonen 28 kunstenaars, je kan tot zondagmiddag 10 september 17.00 uur ontdekken op ongewone plekken. De verwevenheid tussen het dorp, het landschap en de kunstenaars maakt dit kunstweekend uniek.

Oosteind is inmiddels een belangrijk “kunstdorp” geworden. De WAKO heeft Oosteind en kunst op de kaart gezet. Met een inspirerende en verrassende manier organiseert de werkgroep Kunst in tuinen Oosteind het tweede weekend in september een mooie expositie.

De deelnemers

Het programma voor het kunstweekend is als volgt:

Er zijn 28 kunstenaars zij exposeren in zes tuinen waarvan drie met een monumentaal gebouw.

In de Johannes de Doperkerk exposeren de deelnemers van de wedstrijd met het onderwerp “Landschap”. Op zaterdag 9 september vanaf 17.15 tot 19.30 uur wordt de uitslag bekend gemaakt door wethouder W.J. van der Zanden. De Juryleden zijn Mevrouw M. Heikamp, Mevrouw R. Renders en de heer P. Verschure, zij beoordelen de ingeleverde objecten. Drie deelnemers ontvangen een leuke prijs.

Op zondagmiddag 10 september vanaf 15.00 uur treedt de Korengroep van H19 op o.l.v. Mevrouw C. de Wit in de Johannes de Doperkerk. Bij Tinekes tuin zorgt de band Piens Choice vanaf 15.00 uur voor de muziek.

 Inloop de “Pastorie” zet de deuren wijd open voor bezoekers. 

Voor € 3,- kunt in het bezit komen van een verrassingszakje gevuld door de deelnemende kunstenaars. (te koop bij de molen)

Dit burgerinitiatief wordt georganiseerd door werkgroep Kunst in tuinen Oosteind. 

Volg ons op de website en like Instagram.

www.instagram.com/kunstintuinenoosteind          www.kunstintuinenoosteind.com

De route op 9 en 10 september 2023

  1. Heikant 86
  2. Heistraat 18
  3. Provincialeweg 84
  4. Provincialeweg 143a
  5. Provincialeweg 211
  6. Provincialeweg 227

Welkom namens de werkgroep Kunst in tuinen Oosteind. 

Nora Kruik-Boerdam