Inloop de Pastorie

Wij bieden u een huiselijke sfeer in de pastorie, een moment van rust en de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten. Laat u verrassen!
Daarnaast kunt u meehelpen in, en genieten van de tuin.

” Kom binnen – Samen ben je niet alleen – Voel de sfeer – Drink een kopje koffie of thee – Geniet in de tuin.

Bestuurders: De coordinatoren zijn Dimphie Lips – van Leijsen en Anny van Dongen

Adres: De Pastorie Oosteind, Provincialeweg 84, 4909 AL Oosteind

Email: info@depastorie-oosteind.nl

Telefoonnummer: Dimphie: 06 – 16874310 / Anny: 06 – 51850755

Samen doen!

De pastorie voor en door Oosteindse mensen.
De pastorie is een prachtig gebouw met een geweldig mooie tuin.
Samen met vele vrijwilligers organiseren we vele activiteiten voor iedereen.
De inloop is open elke dinsdag en vrijdag van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Loop vooral een keer binnen !

Inloop De Pastorie bestaat 8 jaar

Inloop De Pastorie bestaat, anno 2024, 8 jaar.

Alweer 8 jaar geleden hebben Dimphie en Anny de deur van de pastorie in Oosteind opengezet. Na toestemming van het bestuur van de parochie om een dagbeleving te beginnen, hebben zij bij alle inwoners van Oosteind een flyer in de brievenbus gestopt met informatie over hun plannen om een inloop te starten in de pastorie in Oosteind. Doelgroep zijn de kwetsbare ouderen. Voor alle andere bezoekers is er een kopje koffie en/of thee. Samen geeft het een gezellige en huiselijke sfeer.

Zondag 14 februari 2016 was iedereen uit het dorp en omgeving welkom om een kijkje te nemen in het oude, maar mooie gebouw. Met hulp van Adriette Huijben waren er twee grotere en één kleiner kamertje omgetoverd in warme huiskamers. Het was een druk bezochte open dag!

Diezelfde week, op dinsdag 16 februari stond de koffie vanaf 10.00 uur klaar voor de gasten. Wie zouden we kunnen verwachten?

Het werd een fijne dag met een aantal gasten, die een praatje maakten met elkaar en tussen de middag een warme maaltijd tegen een vergoeding kregen aangeboden. De Inloop was begonnen!

Na een korte periode met een fijne groep gasten, kwamen we in contact met een enthousiaste werknemer van de gemeente Oosterhout. Wij kregen subsidie als we een Stichting zouden worden. We zijn met hulp van de toenmalige pastoor een Stichting geworden. Dat hield en houdt nu nog in dat de gemeente en de parochie nog steeds enthousiast achter onze visie staan. Onze visie is: Zonder indicatie samen een fijne dag in Oosteind!

Inmiddels mogen we op dinsdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 15.30 uur elke week 30 gasten ontvangen. De een komt 1 dagdeel, de ander 2 – 3 of 4 dagdelen. Samen met het verzorgende team zijn er meerdere vrijwilligers die voor ongeveer 18 tot 20 gasten tegen vergoeding een warme maaltijd verzorgen, de gasten van koffie en thee voorzien en ook de tuin wordt mooi bijgehouden. Zij drinken koffie mee en maken een praatje met de gasten of helpen mee met sommige activiteiten. Kortom: Alweer 8 jaar voor allen een fijne dag in Oosteind!