Buurtvereniging t Hoekske

Vanaf 1960, dus al bijna 65 jaar heeft dit buurtgenootschap, die loopt vanaf hoogspanning Provincialeweg tot aan Hoge Dijk, een buurtvereniging genaamd:

‘t Hoekske.
Gemiddeld drie keer per jaar organiseren we een activiteit.
Altijd gezellig om in een ongedwongen sfeer in contact te komen met buren.

Lekker samen iets leuks ondernemen of gewoon eens lekker bijkletsen onder het genot van een hapje en/of een drankje.

Bestuur ‘t Hoekske

Jose Verkooijen, Voorzitter
Sanne van Wijk, Penningmeester
Danique van Zundert, Secretaris
Simone Snoek, bestuurslid
Ad Kusters, bestuurslid

Email: hethoekske.oosteind@gmail.com

Telefoonnummer: 

Lid worden

Iedereen die aan de Provincialeweg woont, vanaf het punt waar de hoogspanning leidingen de Provincialeweg kruisen tot aan Hoge Dijk en de Groenstraat, kan lid worden van deze buurtvereniging. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: hethoekske.oosteind@gmail.com waarna er een aanmeldingsformulier toegestuurd zal worden. De kosten bedragen jaarlijks 20 euro voor een alleenstaande en 40 euro voor een gezin. Hiervan worden in principe alle activiteiten georganiseerd, echter bij de grotere activiteiten kan er nog een kleine extra bijdrage gevraagd worden.

Nieuwsbrieven

We zijn gestart met het uitbrengen van een (digitale) nieuwsbrief die 4 maal per jaar zal gaan verschijnen. Heb je zelf iets te vertellen, wil je reclame maken voor je bedrijf, zijn er jubileums die we niet mogen missen of heb je gewoon een leuk weetje over de buurt laat het ons weten!

Door op de afbeelding hiernaast te klikken wordt onze eerste nieuwsbrief op een nieuwe pagina van de browser geopend en kun je de nieuwsbrief in zijn geheel inzien.

Door op de afbeelding hiernaast te klikken wordt onze nieuwsbrief van Juli 2023 op een nieuwe pagina van de browser geopend en kun je de nieuwsbrief in zijn geheel inzien.

Door op de afbeelding hiernaast te klikken wordt onze nieuwsbrief van Nov 2023 op een nieuwe pagina van de browser geopend en kun je de nieuwsbrief in zijn geheel inzien.

Door op de afbeelding hiernaast te klikken wordt onze nieuwsbrief van Jan 2024 op een nieuwe pagina van de browser geopend en kun je de nieuwsbrief in zijn geheel inzien.

Door op de afbeelding hiernaast te klikken wordt onze nieuwsbrief van April 2024 op een nieuwe pagina van de browser geopend en kun je de nieuwsbrief in zijn geheel inzien.

De voorbije activiteiten:

Video uit de oude doos

Video uit 2012 van een uitstapje georganiseerd door de buurtvereniging.

Hilarische stadswandeling Oosterhout 23 oktober 2022

De stadsgidsen “Collega en Collega” namen ons mee met deze hilarische wandeling door Oosterhout. Humor stond hier centraal. De interactieve wandeling beruste op feiten, fabels en fantasieën.

Jaarvergadering 4 maart 2023

Op de jaarvergadering, van 2023, is het bestuur overgedragen aan een nieuwe groep. Van het oude bestuur hebben Inge Bergers en Marion van Dongen na 13 jaar het stokje overgedragen. Inge en Marion bedankt voor de tijd en moeite die jullie al die jaren hebben gestoken in het draaiende houden van onze buurtvereniging.

Vlnr: Simone, Marion, Inge

Paaseieren zoeken 8 april 2023

BBQ 11 juni 2023

Bierproeverij 1 oktober 2023

Bierproeverij bij brouwerij Bourgogne kruis in Oosterhout.

Jaarvergadering 13 januari 2024

De jaarvergadering – nieuwjaarsreceptie. Bespreking van 2023, de financiële status, de reeds bekende plannen voor 2024 besproken en daarna lekker borrelen en nakletsen.

Paaseieren zoeken 30 maart 2024

Op zaterdagmorgen, bewolkt maar droog paaseieren gezocht met de kleintjes uit de buurt. Een aantal buurtbewoners hadden zich ingespannen om wat lekkers te bakken voor de bezoekers. Wederom een leuke opkomst van zowel groot als klein.

BBQ 2 juni 2024

Geschiedenis van ‘t Hoekske

De buurtvereniging is, in 1960, ontstaan uit een St.-Nicolaascomite voor de kinderen van den Hoek (oude naam voor de buurt). In dat comité hadden zitting: Bertus van Rijen, Jan van Strien, Peet van Moergestel en Piet Vissers. Eind jaren 50 wilden ze wat meer gaan organiseren voor de kinderen van den Hoek, zodat er in 1960 een buurtvereniging werd opgericht met als doel regelmatig iets voor de kinderen te organiseren, zoals bijvoorbeeld een fietstocht, een jeugdreis naar een pretpark, St.-Nicolaas, carnaval en touwtrekken.

Café “de Schuur” op ‘t Hoekske. Links Mevr. Vissers met kinderen. Met dienblad de eigenaar Dorus Vissers.

In het eerste bestuur zaten:

Voorzitter:

Secretaris:

Penningmeester:

Bestuurslid:

Knaap:

Doris Vissers (Café en tevens clubhuis)

Willem van Rijen

Neel Timmermans

Henny de Kort

Nico Machielsen (contributie ophalen)

De naam ‘t Hoekske is op de eerste jaarvergadering gekozen, was geen moeilijke keuze en is destijds unaniem aangenomen. In 1960 waren er 55 leden.

‘t Hoekske 25 jaar

Van het 25-jarig bestaan in 1960 is alleen deze foto terug gevonden.

Waar de foto genomen is en wie er op te zien zijn is niet duidelijk.

Wel het vermelden waard is dat men na al 5 jaar na de oprichting gestart is met het maandelijks ophalen van het oud papier in het dorp om de uitstapjes van de kinderen te bekostigen. Aan deze traditie is in juni 2020 een einde gekomen want op die dag is voor de laatste keer het oud papier opgehaald. Ter gelegenheid hiervan hadden we bezoek van het Brabants Buske van omroep Brabant die hier aandacht aan hebben geschonken en er een reportage over hebben gemaakt.

Omroep Brabant: Daisy Schalkens en Eva de Schipper

‘t Hoekske 50 jaar

Ter gelegenheid van de 50-jarig bestaan is er op 2 juli 2010 een artikel verschenen in BN de Stem waarin is beschreven dat ‘t Hoekske vroeger nergens voor gevraagd werd als er elders in het dorp iets georganiseerd werd en ze meestal uitgesloten werden. Ze waren wat ruiger dan de rest van het dorp, ze hadden als enige in het dorp een eigen clubhuis, konden blijkbaar erg goed drinken en deelde zo nu en dan eens een flinke klap uit.