maart 9, 2024

Planning

Datum:

Gratis bomen en struiken

Op zaterdag 9 maart a.s. organiseert de Werkgroep Oosterhout Duurzaam voor de 4e keer een boomplantdag. Tussen 11.00 tot 15.00 uur kunnen de inwoners van de gemeente Oosterhout op verschillende locaties gratis een boom of struik ophalen. Samen maken wij Oosterhout en uw tuin groener, zorgen wij voor meer diversiteit en verkoeling in de zomer.

De boompjes/struiken zijn klein (40-100cm) en hebben een kale wortel. Tip: kom op de fiets, dat is beter voor het milieu en voorkomt opstoppingen bij de locaties.

Afhaalpunten:

MEK, Veerseweg 100: vlinderstruiken, sporkehout, wilde appel, mahoniestruik, jasmijn, sneeuwbalspirea.

Floralia park: wilde kers, sleedoorn, ribes “King Edward VII”, krent Amelanchier, meidoorn.

Voedseltuin, (nieuwe locatie), Domeinweg, ingang via Herendam: appelboompjes, kruisbes-, rode-, witte-, zwarte- en frambozen-struikjes.

AVRI: forsythia, weigelia, deutzia gracillis, spirea arguta.

Hoveniersbedrijf Jan van den Heikant, Helleke 13: zoete kers, witte berk, krentenboom, zwarte bes, gelderse roos, rode kornoelje, kardinaalsmuts, hazelaar, sierappel.

De boomplantdag is financieel gesponsord door de Rabobank, Rotaryclub Oosterhout/ Gilze-Rijen en de Gemeente Oosterhout. Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant en AVRI delen hun eigen groen uit. We bedanken alle sponsoren hartelijk voor hun bijdrage.

Locatie:

Diverse locaties