Dievengilde weer actief in Oosteind.

In het weekend van 15 juli 2023 hebben verschillende bewoners ongewenst bezoek gehad van inbrekers. Op verschillende plaatsen is gekeken of er deuren of ramen “los of makkelijk te openen” waren. Vast staat dat er op twee plaatsen buit is gemaakt. Op een adres zijn ze bij het woonhuis binnen geweest en hebben ze geld ontvreemd en op een ander adres is de garagedeur uit de geleiding gelicht en is vervolgens de garage leeg gehaald waarbij veel gereedschap is ontvreemd.

Er is een persoon vastgelegd op camera, 20-30 jaar, blank, donkere jas met grijze capuchon, handschoenen en een zwarte bivakmuts. Hij opereert niet alleen want er zijn ook beelden van een witte bus waar de gestolen spullen worden ingeladen. Tijdstip 15-7 tussen 01.30 en 05.00 uur, globale locatie was Provincialeweg tussen bakker Polak en Van Rijen transport.

Voor diegene die het gemist hebben:

Er is een buurtpreventie-app waar je bij kunt aansluiten en op de hoogte blijven van wat er op het gebied van veiligheid speelt in Oosteind. Zie hiervoor de (link naar:) buurpreventiepagina met verdere instructies hoe je kunt aanmelden. Hier zijn geen kosten aan verbonden en kunnen alle onveilige situaties gemeld worden zodat we de buurt veilig houden.