De laatste 30 nieuws berichten:

 • Uitnodiging inloopbijeenkomst toekomstvisie Oosterhout-Oost

  Uitnodiging inloopbijeenkomst toekomstvisie Oosterhout-Oost

  Beste bewoner,

  Op 2 oktober organiseert de gemeente Oosterhout een inloopavond over Oosterhout-Oost. Zoals u wellicht weet, werkt de gemeente aan de toekomstvisie voor Oosterhout-Oost, het gebied tussen de A27, de omgeving van Oosteind en Oosteind zelf. Die toekomstvisie noemen we ook wel de ‘propositie Oosterhout-Oost’. In de propositie staan onder andere ideeën voor woningbouw, landschapsontwikkeling en ruimte voor agrariërs. De propositie is besproken in de gemeenteraad op 30 mei 2023. Op 24 oktober wordt de propositie ter besluitvorming behandeld in de gemeenteraad. Vooruitlopend op dat moment wil de gemeente u graag meenemen in de inhoud van de propositie, tijdens een inloopavond op 2 oktober.

  Inloopbijeenkomst donderdag 2 oktober

  De inloopavond vindt plaats op maandag 2 oktober in Buurthuis Oostquartier in Oosteind. De koffie staat voor u klaar tussen 19.00 en 20.30 uur. Tijdens deze avond informeren we u graag via verschillende thematafels over de plannen en de stand van zaken rondom het project Oosterhout-Oost.

  Vragen?
  Wanneer u tussentijds vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met dhr. N. Diz y Gonzalez, via telefoonnummer 14 0162, of via e-mailadres buitenprojecten@oosterhout.nl.

  We hopen u maandagavond 2 oktober te ontmoeten.

 • Afsluiting fietspad Landbouwweg

  Vanaf maandag 11 tot vrijdag 15 september voert aannemingsbedrijf Heijmans Infra B.V. werkzaamheden uit aan het fietspad Landbouwweg.

 • Kunstweekend update met deelnemers.

  Kunst in tuinen Oosteind komt dichterbij.

  Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 opent de expositie Kunst in tuinen in Oosteind. Voor deze expositie tonen 28 kunstenaars, je kan tot zondagmiddag 10 september 17.00 uur ontdekken op ongewone plekken. De verwevenheid tussen het dorp, het landschap en de kunstenaars maakt dit kunstweekend uniek.

  Oosteind is inmiddels een belangrijk “kunstdorp” geworden. De WAKO heeft Oosteind en kunst op de kaart gezet. Met een inspirerende en verrassende manier organiseert de werkgroep Kunst in tuinen Oosteind het tweede weekend in september een mooie expositie.

  De deelnemers

  Het programma voor het kunstweekend is als volgt:

  Er zijn 28 kunstenaars zij exposeren in zes tuinen waarvan drie met een monumentaal gebouw.

  In de Johannes de Doperkerk exposeren de deelnemers van de wedstrijd met het onderwerp “Landschap”. Op zaterdag 9 september vanaf 17.15 tot 19.30 uur wordt de uitslag bekend gemaakt door wethouder W.J. van der Zanden. De Juryleden zijn Mevrouw M. Heikamp, Mevrouw R. Renders en de heer P. Verschure, zij beoordelen de ingeleverde objecten. Drie deelnemers ontvangen een leuke prijs.

  Op zondagmiddag 10 september vanaf 15.00 uur treedt de Korengroep van H19 op o.l.v. Mevrouw C. de Wit in de Johannes de Doperkerk. Bij Tinekes tuin zorgt de band Piens Choice vanaf 15.00 uur voor de muziek.

   Inloop de “Pastorie” zet de deuren wijd open voor bezoekers. 

  Voor € 3,- kunt in het bezit komen van een verrassingszakje gevuld door de deelnemende kunstenaars. (te koop bij de molen)

  Dit burgerinitiatief wordt georganiseerd door werkgroep Kunst in tuinen Oosteind. 

  Volg ons op de website en like Instagram.

  www.instagram.com/kunstintuinenoosteind          www.kunstintuinenoosteind.com

  De route op 9 en 10 september 2023

  1. Heikant 86
  2. Heistraat 18
  3. Provincialeweg 84
  4. Provincialeweg 143a
  5. Provincialeweg 211
  6. Provincialeweg 227

  Welkom namens de werkgroep Kunst in tuinen Oosteind. 

  Nora Kruik-Boerdam

 • Dievengilde weer actief in Oosteind.

  In het weekend van 15 juli 2023 hebben verschillende bewoners ongewenst bezoek gehad van inbrekers. Op verschillende plaatsen is gekeken of er deuren of ramen “los of makkelijk te openen” waren. Vast staat dat er op twee plaatsen buit is gemaakt. Op een adres zijn ze bij het woonhuis binnen geweest en hebben ze geld ontvreemd en op een ander adres is de garagedeur uit de geleiding gelicht en is vervolgens de garage leeg gehaald waarbij veel gereedschap is ontvreemd.

  Er is een persoon vastgelegd op camera, 20-30 jaar, blank, donkere jas met grijze capuchon, handschoenen en een zwarte bivakmuts. Hij opereert niet alleen want er zijn ook beelden van een witte bus waar de gestolen spullen worden ingeladen. Tijdstip 15-7 tussen 01.30 en 05.00 uur, globale locatie was Provincialeweg tussen bakker Polak en Van Rijen transport.

  Voor diegene die het gemist hebben:

  Er is een buurtpreventie-app waar je bij kunt aansluiten en op de hoogte blijven van wat er op het gebied van veiligheid speelt in Oosteind. Zie hiervoor de (link naar:) buurpreventiepagina met verdere instructies hoe je kunt aanmelden. Hier zijn geen kosten aan verbonden en kunnen alle onveilige situaties gemeld worden zodat we de buurt veilig houden.

 • Reunie feest Kinder Vakantie Week Oosteind

  Kindervakantieweek bestaat 50 jaar!

  Ben jij een (oud)-vrijwilliger van Kindervakantieweek? Geef je dan nu op!!!!
  Heb je op welke manier dan ook aan bijgedragen in de afgelopen 50 jaar dan ben je van harte uitgenodigd om dit met alle andere vrijwilligers te komen vieren.


  Op vrijdagavond 25 augustus proosten we samen op 50 jaar plezier voor Oosteindse kinderen.

  We starten met de week afsluiting (19:00 – 20:00 uur) en NATUURLIJK daarna verder met een feestje in KVW stijl: een drankje, een chipje en een foute playlist!

  Graag tot dan!

  Link naar formulier om je op te geven : Ga naar formulier

  Link naar facebook bericht van KVW : Ga naar Facebook

 • Bewonersbrief update Oosteind.

  Hierbij de bewonersbrief van juli 2023 uitgegeven door de gemeente Oosterhout met updates over verschillende lopende projecten die o.a. betrekking hebben op Oosteind.

  De brief is ook in pdf-formaat te downloaden via deze link: Download bewonersbrief

 • Ingezonden mening Provincialeweg

  Onderstaand een ingezonden mening in het weekblad voor Oosterhout van 12 juli 2023 met betrekking tot de Provincialeweg.

  In het weekblad een week later nog een ingezonden stuk:

 • Vakantiesluiting Oostquartier 2023

  Het Oostquartier is tijdens de zomervakantie gesloten van 31 juli t/m 27 augustus. Voor uitvaartgelegenheden zijn we altijd bereikbaar om deze in te vullen.

  Johan Oomen, 0162 456037, reserveren@oostquartier.nl

 • De wijkmakelaar in Oostquartier.

  Hierbij de planning wanneer de wijkmakelaar Matthias Kalwij in het Oostquartier bereikbaar is.

 • Werkgroep KiTo toegevoegd.

  Er is een nieuwe werkgroep toegevoegd aan de website. KiTo staat voor Kunst in Tuinen Oosteind. De werkgroep organiseert een kunstweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september in de Johannes de Doperkerk en in een aantal tuinen in Oosteind waar zal worden geëxposeerd. Alle creatieve vormen van kunst zijn welkom: schilderijen, sculpturen, fotografie, video, geluidsinstallatie, textiele vormgeving, metaalkunst, houtbewerken, poëzie, keramiek etc. Voor meer info zie hun pagina of agenda bericht elders op de website.

 • Nieuwe website online.

  Er is een nieuwe website gemaakt voor het VBO-Oosteind. De hele website is moderner van opzet, is makkelijker te onderhouden en er zijn veel meer mogelijkheden om informatie te delen. De makers hopen dan ook dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden en suggesties om de site nog verder te verbeteren of uit te breiden zijn van harte welkom. Reacties kunnen per mail doorgestuurd worden en indien noodzakelijk kan er ook een persoonlijk gesprek plaatsvinden. Hiernaast is er, voor een beperkt aantal mensen, de mogelijkheid om zelf berichten of agenda-items te plaatsen.

  Email: beheer@oosteind-nb.nl

 • Vacature VBO bestuur.

  Wie wil een steentje bijdragen aan de gemeenschap, door toe te treden tot het VBO bestuur.

  Heb je interesse of vragen hierover, dan vernemen we dat graag. Je kunt vrijblijvend een bericht sturen naar vbobestuur@gmail.com

 • Heemkunde Nieuwsbrief

  De heemkunde groep brengt regelmatig een digitale nieuwsbrief uit en je kunt hier op inschrijven door een mailtje te sturen naar Piet van Gorp (pietvangorp@casema.nl)

 • Meer mest-transporten door Oosteind

  De ZLTO geeft aan dat doordat de Nederlandse mestuitzondering verdwijnt per 2026, boeren meer mest zullen moeten gaan afvoeren. Dit heeft tot gevolg dat er een toename zal zijn van het aantal mest-transporten die door Oosteind rijden.

  De uitzonderingspositie voor Nederlandse boeren om meer mest te mogen uitrijden dan boeren in andere landen wordt vanaf 2023 in drie jaar afgebouwd. Minister Staghouwer van Landbouw heeft hierover een conceptafspraak gemaakt in Brussel.

 • Geen koffie drinken Zondag 26 Febr in Oostquartier

  Op 26 Febr is er geen koffiedrinken in de huiskamer van het Oostquartier

 • Geen koffie drinken Zondag 19 Febr in Oostquartier

  In verband met karnaval is er op 19 Febr geen koffiedrinken in de huiskamer van het Oostquartier

 • Carnavalsprogramma is bekend

  Carnavallen in Oosteind !! Dat kan gewoon weer dit jaar.

  Zie hieronder het programma van activiteiten die tijdens Carnaval in het Oostquartier worden gehouden. Kom gezellig een keertje langs.. of wordt vaste gast ;-).

 • Nieuwjaars receptie 8 Jan 2023

  8 JAN – VBO Nieuwjaarreceptie in Oostquartier voor HEEL OOSTEIND

  Wees allen welkom vanaf 14 uur, om elkaar een mooi nieuwjaar te wensen & te proosten op wat komen gaat.. en op wat was

  Zondag 8 Januari 2023, Aanvang 14uur, in het Oostquartier. Georganiseerd door het VBO bestuur, samen met het gelegenheidsorkest. Er zijn diverse optredens, toespraken en bekendmakingen. Daarnaast is er uiteraard voldoende gelegenheid voor gezelligheid.

  Alle inwoners van Oosteind (en betrokkenen uit de omstreken!) zijn van harte welkom.